utorak, 25. ožujka 2014.

O akciji Korak za Mihu


Udruga mladih Prijatelj, uz podršku Visoke škole za sportski menadžment Aspira i Udruge za šport i rekreaciju Čarobni grad, organizira humanitarnu akciju Korak za Mihu. Cilj akcije jest prikupiti financijska sredstva potrebna za operaciju koja će dječaku s cerebralnom paralizom pružiti priliku da prohoda.
Mihovil Mišetić desetogodišnji je dječak pri čijem su se porođaju dogodile komplikacije te mu je dijagnosticirana spastična diplegija, odnosno teški oblik cerebralne paralize koji mu je zahvatio noge. Mihovil je uključen u vježbe razvojne gimnastike od najranije dobi i napornim vježbanjem postigao je značajne rezultate, no hodanje mu je još uvijek otežano, odnosno moguće jedino uz pomoć bližnjih.
Nakon nedavnog pregleda u Zagrebu, kod ruskog specijalista za spomenutu problematiku, ustanovljeno je da mora na operaciju mišićnih tetiva kako bi se izbjeglo dodatno smanjenje mišićnih kontraktura. Operacija bi Mihovilu mogla omogućiti samostalno hodanje, no obitelj ne može snositi financijske troškove operacije koja bi se realizirala u Beogradu.
Iz tog razloga organiziramo humanitarnu akciju Korak za Mihu u kojoj pozivamo učenike splitskih osnovnih škola, roditelje, volontere i sve ostale da aktivno sudjeluju.
Humanitarna akcija započet će humanitarnim turnirom koji je namijenjen učenicima osnovnih škola. Učenici se mogu natjecati u nogometu ili u graničaru, prema vlastitoj želji, a turnir će biti podijeljen u dva dijela – prvi dio predviđen je za učenike od 1. do 4. razreda, a drugi za učenike od 5. do 8. razreda. Turnir će se održati u dvorani Spinut, u subotu 12. travnja 2014., s početkom u 9 sati.
Također, za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola u nedjelju 13. travnja 2014. organiziramo Matineju, od 18 do 22 h u caffe baru 'Plava kava' gdje će djecu zabavljati DJ Sully te će biti organizirana bogata lutrija.

Nema komentara:

Objavi komentar